0227-541320

Schoeiing & oeverbescherming

Voor versteviging van uw walkant of uitbreiding van uw tuin zijn wij u partner voor het plaatsen van beschoeiingen. U kunt bij ons terecht voor de volgende soorten beschoeiing:

Voor hardhouten beschoeiing werken wij alleen met hardhoutsoorten als Azobe, Bankirai, Angelim Vermelho (duurzaamheidsklasse 1) en gebruiken hiervoor voornamelijk hout met FSC keurmerk. Achter de beschoeiing gebruiken wij Geolon doek in plaats van het conventionele toegepaste wegendoek tegen wegspoeling wat vele malen sterker is en langer meegaat. Naast beschoeiingen kunnen wij ook hardhouten constructies als dammen, vlonders, zitkuilen, trappen, stuwen (in en uitlaatbakken) voor u maken.

Wij kunnen zowel vanuit de tuin/vaste wal werken als vanaf het water. Hiervoor hebben wij eigen (koppel) pontons waarmee wij een werkvlot kunnen maken om vanaf te werken. Wij beschikken over de juiste machines zodat geen locatie niet bereikbaar is voor ons. Zo kunnen wij met een 1 tons kraan door een deur van 80 cm breed om uw tuin te bereiken. Indien gewenst kunnen andere tuinwerkzaamheden gelijk meegenomen worden. Te denken valt aan verwijderen bomen/struiken, plaatsen van een schutting, stobbenfrezen.

Voor oeverbescherming tegen afkalving langs percelen en landerijen kunnen wij een perkoenpalen beschoeiing voor u aanbrengen. Met 5 a 6 ongeschilde naaldhoutenpalen per strekkende meter verstevigen wij de walkant, brengen doek aan en vullen het geheel aan met aanwezige bagger uit te watergang. Hiervoor beschikken wij over kranen met trilblok om de palen zorgvuldig in de grond te krijgen. Om de aanwezige flora en fauna te helpen kunnen wij een fauna of eendentrap aanbrengen om dieren de nieuwe oeverhoogte te laten overbruggen. Deze zijn geschikt als zorgmaatregel in het kader van zorgplicht zoals beschreven in flora en faunawetgeving.


Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken om dit te laten uitmonden in een prachtig resultaat waar u jarenlang plezier van heeft!

Copyright © 2023 Zwaan Opperdoes BV. Alle rechten voorbehouden.